На Вінниччині викрили шахрая, який «збирав» кошти нібито для військового шпиталю

Новини Вінниці / На Вінниччині викрили шахрая, який «збирав» кошти нібито для військового шпиталю

Прокурором Немирівської окружної прокуратури погоджено повідомлення про підозру чоловікові, який збирав кошти нібито для допомоги військовому шпиталю.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній прокуратурі.

За процесуального керівництва Немирівської окружної прокуратури та за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області ДКП Нацполіції України повідомлено про підозру мешканцю Вінницького району у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

За даними слідства, 31-річний чоловік на початку березня 2022 року у Facebook створив профіль з вигаданим прізвищем та розмістив оголошення про благодійний збір коштів нібито для допомоги військовому шпиталю в купівлі необхідного обладнання, зазначивши реквізити своєї банківської картки. Втім підозрюваний не мав наміру здійснювати зазначену допомогу, а вчинив це з метою особистого збагачення.

Таким чином, будучи введеними в оману громадяни упродовж березня перерахували на рахунок шахрая кошти на загальну суму 5600 гривень.

За такі дії, відповідно до санкції статті, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Макс Мельник

27 червня, 2022