«Наші воїни гідні найкращого!»: «Європейська Солідарність» підтримує створення Спостережної ради госпіталю ветеранів

Новини Вінниці / «Наші воїни гідні найкращого!»: «Європейська Солідарність» підтримує створення Спостережної ради госпіталю ветеранів

Вінницька обласна організація «Єврпоейської Солідарності» висловила підтримку учасникам АТО/ООС, які 19 липня, під час зустрічі з депутатами облради, вимагали створити Спостережну раду у КНП «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни». Відповідну заяву зробив очільник Вінницької територіальної організації партії, голова фракції «ЄС» в обласній раді Андрій Гижко.

Вінницька обласна організація «Єврпоейської Солідарності» висловила підтримку учасникам АТО/ООС, які 19 липня, під час зустрічі з депутатами облради,  вимагали створити Спостережну раду у КНП «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни». Відповідну заяву зробив очільник Вінницької територіальної організації партії, голова фракції «ЄС» в обласній раді Андрій Гижко.  

«Масові скорочення лікарів, здані в оренду приміщення операційних, хаос у фінансовій документації, сосиска, що плаває у рідкій манці у якості обіду для пацієнтів, а на чолі цього всього – представники однієї родини. Саме така ситуація склалася у КНП «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Вінницької обласної ради».

Такий стан речей аж ніяк не назвеш сприятливим чи бодай нормальним, адже оборонці України, захисники нашого з вами мирного життя у тилу, повинні отримувати найкраще медичне обслуговування з можливого. Забезпечити ветеранам АТО/ООС якісні медичні послуги – одна з першочергових завдань влади, і органів місцевого самоврядування зокрема», – йдеться у заяві Гижка, опублікованій на Facebook.

Політик зазначив: вимоги ветеранів абсолютно справедливі, а тому «ЄС» допомагатиме їх втілити.        

«Фракція «Європейської Солідарності» у Вінницькій обласній раді та вся Вінницька територіальна організація «ЄС» висловлюють солідарність із ветеранам російсько-української війни, які сьогодні, 19 липня, висунули справедливі вимоги до облради та ОДА. Ми підтримуємо ті доручення, які ви, як виборці, надали нам, місцевим депутатам, і обіцяємо зробити все можливе, щоб:

-  Створити Спостережну раду госпіталю, включити до неї представників громадськості;

-  Провести фінансову ревізію закладу;

-  Припинити звільнення персоналу;

- Замінити чинного головного лікаря госпіталю, призначити на цю посаду кризового менеджера, який наведе лад в установі».

Андрій Гижко також додав, що фракція «ЄС» в облраді вже зареєструвала проєкт рішення про створення Спостережної ради КНП «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни». Цей документ, стверджує депутат, встановлює прозорий механізм обрання та призначення представників ветеранів і волонтерів до структури, що забезпечуватиме громадський контроль над роботою госпіталю.

«Це вкрай важливо! Госпіталь ветеранів належить громаді, а тому громадяни повинні мати доступ до будь-якої фінансової та господарської документації закладу. Більше того, лише пильний нагляд Спостережної ради забезпечить покращення якості медичних послуг в установі, де поправляють здоров’я захисники України. Наші воїни гідні найкращого!», - підсумовує він.

Нагадаємо, 19 липня учасники АТО/ООС провели мітинг під стінам Вінницької облради та провели зустріч із депутатами. Ветерани вимагали від місцевої влади навести лад в обласному госпіталі ветеранів війни, подати фінансовий звіт, змінити його керівництво та утворити з представників громадськості Спостережну раду над закладом.

admin

20 липня, 2021