Наслідки атаки дронів на Севастополь: у британській розвідці пояснили результати

Новини Вінниці / Наслідки атаки дронів на Севастополь: у британській розвідці пояснили результати

За визначенням британської розвідки, «бавовна», яка сталася 22 березня у тимчасово окупованому Криму, ймовірно, не завдала шкоди російським окупантам. Водночас безпілотні надводні апарати Unmanned Surface Vessel (USV) значно обмежують операції Чорноморського флоту РФ.

Відповідний висновок зробили у військовій розвідці Великої Британії. Зазначається, що 22 березня щонайменше три надводні дрони і один літальний апарат спробували завдати удару по російській військово-морській базі в Севастополі в окупованому Криму.

Згідно з повідомленнями із відкритих джерел, один USV був зупинений оборонними бонами, два були знищені в гавані. Російські офіційні особи заявили, що цього разу жодне російське судно нібито не постраждало.

Проте внаслідок попередньої атаки USV на Севастополь 29 жовтня 2022 року було пошкоджено тральщика «Іван Голубець» і фрегат «Адмірал Макаров».

«Незважаючи на те, що нові атаки, найімовірніше, не завдали шкоди будь-яким військовим об'єктам, загроза USV продовжує стримувати дії російського Чорноморського флоту», – вважають британські розвідники.

Таким чином, тримаючи угрупування у чорноморському басейні, росіяни не можуть використовувати його на повну потужність.  

Олег Верлан

27 березня, 2023