Невзоров для Зеленського стане тим самим, ким для Порошенка став Саакашвілі, - Рева

Новини Вінниці / Невзоров для Зеленського стане тим самим, ким для Порошенка став Саакашвілі, - Рева

За указом президента Володимира Зеленського, російському журналісту Олександру Невзорову надано українське громадянство. За спрощеною процедурою.

«Про українське громадянство. Без зайвих слів. Я стаю на бік жертви. І я страшенно вдячний тим змученим, зневіреним, закривавленим людям України, що дозволили мені зайняти серед них місце», - написав після звістки журналіст та колишній депутат Держдуми.

У п'ятницю 3 червня у російських телеграм-каналах з'явилася інформація, що Невзоров з дружиною хочуть отримати громадянство України. Згодом радник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що президент Володимир Зеленський підписав указ про надання українського громадянства Невзорову та його дружині.

Передумови доволі неоднозначні. Відомий публіцист, режисер, продюсер та журналіст донедавна підтримував політику Путіна, був його довіреною особою у 2012 році, багато років був радником гендиректора «Першого каналу» К.Ернста. В біографії Невзорова є різне. Він воював у Чечні та Придністров’ї з мікрофоном та автоматом. Лише у 2016 він заявив, що розчарований утисками у «ПМР».  

Доля Невзорова змінилася наприкінці березня 2022 року, коли комітет РФ порушив кримінальне провадження проти журналіста Олександра Невзорова через те, що він розповідав про напад російських окупантів на пологовий будинок у Маріуполі. 6 травня Басманний суд Москви заочно заарештував Невзорова у кримінальній справі про поширення так званих фейків про армію РФ. Разом з дружиною він поїхав до Ізраїлю, а на батьківщині його оголосили у розшук.

«Чесно кажучи, думав, що сьогодні 1 квітня. Але глянув в телеграм - і зрозумів, що це не жарт. Таки да! Алєксандр Нєвзоров - громадянин України! Коментувати не буду. Вангую: Нєвзоров для Зеленського стане тим самим, ким для Порошенка став Саакашвілі. Запасаємось поп-корном», - написав у Facebook колишній міністр соціапльної політики та ексзаступник мера Вінниці Андрій Рева.

Він натякає, що Невзоров завжди грав подвійну гру». До речі, сотні росіян, які з 2014-го воювали за Україну роками чекали та чекають на надання громадянства.  

Олег Верлан

3 червня, 2022