Нічна атака «Шахедів»: внаслідок влучання у гуртожитки на Київщині загинуло троє людей

Новини Вінниці / Нічна атака «Шахедів»: внаслідок влучання у гуртожитки на Київщині загинуло троє людей

Троє людей загинули та ще 7 дістали поранення у результаті нічної атаки росіян на місто Ржищів у Київській області. Пошкоджені гуртожитки, під завалами шукають ще 4 людей.

«Близько 3 ночі була атака. Постраждав гуртожиток в одному з районів Київщини. Маємо інформацію про 3 загиблих і 7 поранених. Загалом 20 осіб було доставлено в лікарню», - зазначила речниця поліції Київської області Ірина Прянишникова у коментарі «Українській правді».

У Київській ОВА додали, що в результаті атаки виникла пожежа. Як повідомили у ДСНС, внаслідок ворожої атаки частково зруйновано 4-й та 5-й поверхи двох п’ятиповерхових гуртожитків та триповерховий навчальний корпус професійного ліцею з подальшим горінням. О 06:50 пожежі ліквідували на площі 330 кв.м. Станом на 07:00 загинуло 3 особи, травмовані 2 особи та врятовано 1 особу, ймовірно під завалами перебуває 4 особи. 

Зазначимо, у ніч на 22 березня близько 23.30 російські окупанти атакували Україну ударними дронами-камікадзе іранського виробництва типу «Shahed- 136/131».

«Загалом зафіксовано пуски 21 ворожого БпЛА з північного напрямку (Брянська область рф). Силами та засобами Повітряних Сил Збройних Сил України та інших складових Сил оборони України знищено 16 із 21 ударних БпЛА, переважно в зоні відповідальності Повітряне командування «Центр» ПС ЗС України», - йдеться у повідомленні командування Повітряних Сил ЗСУ. 

ППО працювала у Київській, Житомирській і Хмельницькій областях. Начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що над Києвом виявили 8 ворожих БПЛА типу «Shahed», усі їх знищили. За словами очільника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, в області сили протиповітряної оборони знищили три ворожих дрони-камікадзе типу «Shahed».

«Пошкодження зазнав один з об'єктів інфраструктури області. Жертв і постраждалих від цього інциденту немає», - зазначив Бунечко.

Олег Верлан

22 березня, 2023