Огляд Apple Watch Ultra: проводьте більше часу на вулиці

Новини Вінниці / Огляд Apple Watch Ultra: проводьте більше часу на вулиці

Завдяки збільшеному терміну служби батареї на 36 годин, новому міцному дизайну та деяким покращеним функціям для бігунів, туристів, дайверів і скелелазів Watch Ultra є першим «розумним» годинником Apple, створеним для пригод та активного способу життя. Але чи зможе ця модель конкурувати з найкращими GPS-годинниками? З цієї статті дізнаємося, чи варто купити Apple Watch прихильникам активного способу життя.

Конкурентні переваги

Новий Apple Watch Ultra пропонує все, що є в новітніх моделях восьмої серії та у watchOS 9:

  • найбільший час автономної роботи;
  • 64-бітний двоядерний процесор S8;
  • повний набір датчиків, зокрема функції вимірювання кисню в крові та ЕКГ, постійно увімкнений висотомір, компас, акселерометр і гіроскоп;
  • функція вимірювання температури для відстеження жіночого циклу;
  • контроль стадій сну;
  • історія показників роботи серця Afib;
  • детектор падіння;
  • доступ до Apple Fitness+.

Дорожча модель Apple Watch Ultra https://storeinua.com/ua/apple-all-uk/apple-watch/apple-watch-ultra має додаткові функції. До них належать вдвічі збільшений час автономної роботи, більший, яскравіший дисплей із роздільною здатністю 2000 ніт і жорсткіші стандарти міцності, зокрема захист від води на відстані 100 м у порівнянні з 50 м у серії 8. Іншою важливою відмінністю є дизайн. Спортивний смартгодинник не лише захищений від зовнішніх впливів, але й має більшу цифрову заводну головку, зручну для використання в рукавичках, нову кнопку дій із можливістю налаштування та двочастотний GPS.

Особливості спортивної моделі смартгодинників

Apple Watch Ultra більше відрізняється дизайном та апаратним забезпеченням, ніж функціями. Помітною відмінністю є використання більшого за розміром та вдвічі яскравішого в порівнянні з Series 8 дисплею з постійно увімкненою технологією Retina. 49-міліметровий корпус з аерокосмічного титану надійно захищає девайс від ударів і падінь, які є звичайними під час подорожей у дикій природі.

Ще одна зміна в дизайні – нова кнопка Action Button. Вона дозволить розпочати тренування негайно. Всі бігуни отримують більший набір показників форми через watchOS 9, включаючи потужність бігу, вертикальні коливання, довжину кроку і час контакту з землею, а на великому екрані Ultra є більше місця для відображення до шести налаштованих статистичних даних за один свайп.

Watch OS 9 також додає нові види тренувань зі зручними діаграмами висоти та потужності бігу, а також більш наочні відображення зон серцебиття. Тріатлоністи також отримають нове тренування Multisport, яке автоматично перемикається між плаванням, їздою на велосипеді та бігом. Для любителів дайвінгу та водних видів спорту тепер є 100-метрова водонепроникність, глибиномір, датчик температури води та спеціальний додаток Depth з усіма вашими підводними показниками. Спортивний смартгодинник можна носити на зап'ясті при температурі від -20 до 55 °C. Щоб покращити якість звуку, Apple додала три мікрофони та подвійну динамічну систему.

Продуктивність гаджета

Ultra пропонує до 12 годин тренувань з увімкненим GPS, 36 годин звичайного використання та до 18 годин у режимі LTE протягом усього дня. Режим низького енергоспоживання обмежує деякі функції, зокрема завжди увімкнений дисплей і частоту оновлень мобільного зв'язку. Це допоможе збільшити час роботи годинника до 60 годин, у тому числі 15-годинне пішохідне тренування.

Apple Watch Ultra уособлює собою сучасний смартгодинник яблучного бренду. Блискавична реакція сенсора, яскравий та легкий для читання екран та надійність – головні переваги моделі для активного способу життя. Водночас треба зазначити її масивність. Цей годинник помітно важчий і більше відчувається на зап'ясті, але цього варто очікувати від спортивної моделі.

admin

11 січня, 2024