Під Бахмутом загинув військовий лікар з Вінниці Павло Загніборода

Новини Вінниці / Під Бахмутом загинув військовий лікар з Вінниці Павло Загніборода

Капітан Павло Загніборода - уродженець Вінниці - загинув 21 січня, виконуючи бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи.

Про це повідомляє Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України. 

Павло народився у Вінниці, з відзнакою закінчив Вінницький національний медичний університет, у цивільному житті він був лікарем-терапевтом. Переїхав до Одеси. Був активним учасником Революції гідності.

У 2014 році з Майдану пішов добровольцем на фронт та потрапив до лав 79 окремої аеромобільної бригади, де проходив службу на посаді начальника медичної служби батальйону. Демобілізувався у 2015 році. 

«З початком повномасштабного вторгнення, у березні 2022 року, знову повернувся допомагати побратимам. Цього разу приєднався до лав загону Морської охорони ДПСУ, а у травні – до 10 мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби. У боях за Бахмут 48-річний Павло Загніборода виявив великий героїзм та сталеву витримку. У нього, як і у багатьох інших медиків на війні, був звичайний позивний Док. Він успішно справлявся з будь-яким бойовим завданням і як лікар у потрібний момент професійно надавав бійцям допомогу», - йдеться у повідомленні.

Вранці 21 січня Павло Загніборода виконував бойове завдання у складі медичної евакуаційної групи. Під час ворожого артилерійського обстрілу медик, на жаль, отримав численні поранення, які виявилися несумісними із життям. 

Наказом Голови Держприкордонслужби Павлу Загнибороді надано чергове військове звання «майор» (посмертно). У Павла залишилися дружина та сестра, які також лікарі, та син, який зараз захищає Україну у складі Збройних Сил України. 

Церемонія прощання відбулася в Одесі – у соборі Різдва Христового Православної Церкви України. В останній шлях Героя прийшли провести рідні, друзі та колеги по службі.