Поблизу Мурів у центрі Вінниці почали зводити багатоповерхівку Hills

Новини Вінниці / Поблизу Мурів у центрі Вінниці почали зводити багатоповерхівку Hills

Попри військові дії деякі вінницькі забудовники не змінюють планів. Так, у центрі міста триває будівництво нового 6-7-поверхлового житлового елітного будинку Hills. Зважаючи на рельєф, будинок має бути каскадом. Наразі на вулиці Мури працює техніка.

Як свідчить рекламний банер, поблизу старовинних мурів планується створити «простір для щасливого та комфортного життя», з яким пов’язують майбутній Hills.

Нагадаємо, раніше, коли на цьому місці в історичній частині Вінниці почали рити котлован, то було знайдено підземні ходи. Їх частково дослідили. Археологічне значення, на думку науковців, вони не мали. Хоча існує припущення, що ці ходи йшли вздовж вулиці Монастирської щеа використовувались ще у ХІХ сторіччі. Свого часу вінницький підприємець Володимир Адамчук, якого називали власником земельної ділянки, уникав спілкування з місцевими дослідниками підземель.

Наразі будівельні роботи повільно, але тривають, а візуально слідів підземель не залишилось.

За офіційною інформацією, замовником будівництва є засноване наприкінці 2016-го ТОВ «Мурована вежа». Власником підприємства є двоє вінничан – Святослав Лещенко та Дмитро Горбатюк. Фірма спеціалізується на купівлі та продажу нерухомості.

Макс Мельник

19 травня, 2022