Подорож до трьох Веж: вінничанам пропонують передріздвяний тур

Новини Вінниці / Подорож до трьох Веж: вінничанам пропонують передріздвяний тур

Вінниця пишається Вежею Артинова, яку вважає одним із символів міста. Проте, давно відомо, що схожі вежі є у різних містах і містечках. Так от, вінничанам пропонують перед Різдвом відвідати, окрім «своєї», що дві по сусідству – у Корделівці та Житомирі.

Як повідомляє Офіс туризму Вінниці, до зимових свят на 23 грудня пропонується мінітур «Скарби».

Він охоплює маршрут Вінниця - Корделівка - Житомир. «Стрижнем» екскурсії будуть місцеві водонапірні вежі.

«Усі вони були побудовані приблизно в один і той самий час і на початках використовувались за своїм прямим призначенням (у Корделівці, до речі, до цих пір), а також як пожежна каланча. Житомирська збудована в стилі модерн, який так любив творець вінницької вежі Григорій Артинов. Хто збудував водонапірну башту у Корделівці - невідомо, але місцеві і туристи вбачають у ній почерк саме Артинова», - зазначається у повідомленні.

Також до туру включено відвідування унікального для України музею коштовного і декоративного каміння у Хорошеві (кол. Володарськ) на Житомирщині.

Заклад вже понад 20 років має статус наукового об'єкта, який є національним надбанням України. Тут зібрана колекція із 1800 зразків дивовижних мінералів із геологічних утворень України, Європи, Америки, Африки тощо. Поруч можна «з рук» купити напівдорогоцінне каміння, добуте місцевими мешканцями під селищем.

Мандрівники цього дня побачать також і ґрунт неземного походження, - із Місяця, - який був подарований NASA Національному музею космонавтики ім. Корольова. Саме українець Сергій Корольов, народжений у Житомирі, став «батьком» радянської аерокосмічної галузі після того, як пройшов концтабори ГУЛАГу. У меморіальному будинку-музеї досі зберігаються документи, особисті речі та меблі родини Корольових.   

Також буде нагода прогулятися вулицями Житомира і познайомитися з історією цього прадавнього міста (засноване у 884 році), побачити найбільш визначні пам’ятки архітектури, а також знамениту Замкову гору, де за легендою і було засновано місто. До речі, ще одна паралель із Вінницею))

Виїзд 23 грудня о 7:00. Деталі та реєстрація: https://forms.gle/jdndJJNSmZTqhQQd9  

Олеся Рудницька

18 грудня, 2023