При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянина

Новини Вінниці / При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянина

Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи у храмах і монастирях УПЦ (МП) у Харкові та Ізюмі. На території єпархії виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, матеріали, що вихваляють країну-агресора, і велику кількість готівки у різній валюті, включно з російськими рублями. В одному з храмів Харківської єпархії УПЦ (МП) зберігались сухпайки російських окупаційних угруповань. Там же викрили монаха з паспортом РФ.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Наразі правоохоронці перевіряють цього ченця на причетність до розвідувально-підривної діяльності спецслужб країни-агресора.

«Всі вилучені матеріали направлено на експертизу для вжиття подальших процесуальних дій», - йдеться у повідомленні.

Безпекові заходи проводили співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною гвардією та Держприкордонслужбою.

Нагадаємо, вранці 10 грудня СБУ завітала до храмів УПЦ МП у Харкові: обшуки відбуваються у 14 церквах.

Наразі на сайті єпархії митрополит Харківський і Богодуховський Онуфрій не висловив свою позицію щодо результатів безпекових заходів.

Новини Вінниці / При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянинаНовини Вінниці / При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянинаНовини Вінниці / При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянинаНовини Вінниці / При обшуку у церкві Харківської єпархії УПЦ МП знайшли російські сухпайки і ченця-росіянина
Олег Верлан

10 грудня, 2022