Привид Петра І: Путін каже, що перевершив свого кумира та знову погрожує ядерною зброєю

Новини Вінниці / Привид Петра І: Путін каже, що перевершив свого кумира та знову погрожує ядерною зброєю

Після вибухів на російських військових аеродромах та чергової масованої атаки на об’єкти української енергосистеми російський диктатор Путін виступив з гучними заявами. По-перше, він сказав, що вже перевершив свого кумира Петра І. По-друге, знову почав погрожувати застосуванням ядерної зброї. А по-третє, звинуватив Україну у розв’язанні війни.

У заяві Путіна під час зустрічі із членами Ради з прав людини РФ занадто багато нісенітниць, хоча він наголосив, що не схиблений, з глузду не з’їхав. Тому для розуміння процитуємо лише найбільш «смачні». Для розуміння хворої уяви…

Отже, перше… Щодо термінів «спецоперації» очільник Кремля сказав, що «тривалий процес може бути», але похизувався примарними «новими територіями».

«Чого вже гріха таїти, і Азовське море стало внутрішнім морем РФ. Петро Перший ще боровся за те, щоб вийти до Азовського моря», – похвалився Путін, не згадавши, що не контролює повністю жодну з чотирьох областей (окрім Криму).

Друге – диктатор знову згадав про ядерну зброю для «своїх націнтересів».

«Щодо ядерної війни, така загроза наростає, чого гріха таїти, - сказав він. - Ми з глузду не з'їхали, усвідомлюємо те, що така ядерна зброя... Ми не збираємося розмахувати їм як бритвою, бігаючи по всьому світу, але, звичайно, виходимо з того, що воно є - це природно стримуючий фактор, а не провокуючий».

Третє – про причинно-наслідковий зв'язок. На думку Путіна, в усьому винна саме Україна, яка розпочала війну. З ким?!

«Війну було розпочато… не нами, а 2014 року після державного перевороту в Україні, її було розпочато українською тоді владою, яка прийшла в коридор цієї влади за допомогою цього самого державного перевороту для придушення волевиявлення людей, які проживали на Донбасі», - повторив міфічну причину за пропагандистами Путін.

Все решта з доповіді – балаканина. Ні про що…

У сухому залишку маємо те, про що кажуть давно – Путін перебуває у власному світі, де вигадані події стикаються з постатями з вигаданими для них біографіями. У сучасній Росії вірять у міф про Петра, хоча історично цей монарх багато лиха спричинив країні – потопив у крові, збудував столицю на кістках, присвоїв чужу назву країні після захоплення сусідів. Навіть прапор вкрав у Нідерландів. А кількість програних битв тотожна виграним.