Резніков назвав напрямок активізації росіян після «виходу» з Херсону

Новини Вінниці / Резніков назвав напрямок активізації росіян після «виходу» з Херсону

Зима уповільнить бойові дії. В обох сторонах з’явиться шанс перегрупуватися. Україна використає зимову перерву з максимальною віддачою і вийде з неї сильною та підготовленою.

Про це міністр оборони України Олексій Резніков заявив в інтерв'ю виданню Reuters. Він наголосив, що ЗСУ зосередяться на своєму плані і не будуть підлаштовуватись під дії Росії.

«Росія має 40 тисяч військових у Херсонській області, і в неї все ще є сили в місті, навколо міста та на західному березі Дніпра, незважаючи на оголошення про відступ. Та й не так просто вивести ці війська з Херсона за день-два. Це займе щонайменше один тиждень», – сказав він.

Резніков зазначив, що такий вихід звільнить сили обох сторін для боротьби в інших місцях, і припустив, що Росія може посилити свої підрозділи в сусідній Запорізькій області.

«Зима сповільнить будь-яку діяльність на полі бою для всіх сторін. ... Це вигідно для всіх сторін. … Ми використаємо цей час із максимальною віддачею для наших збройних сил, для перегрупування, оновлення і ротації, і ми добре підготуємось», – сказав міністр оборони України.

Він заявив, що Україна вийде з перерви сильною, підкріпленою тисячами солдатів, які навчаються в Британії.

Олег Верлан

11 листопада, 2022