Росіяни ракетами та дронами вдарили по Києву, Дніпру та Одесі

Новини Вінниці / Росіяни ракетами та дронами вдарили по Києву, Дніпру та Одесі

Вранці 17 листопада під час масової повітряної тривоги у низці українських міст пролунали вибухи. Російські терористи не змінюють тактики - ціляться своїми ракетами переважно по енергетичній інфраструктури.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що російські окупаційні війська атакують підприємства газовидобутку. Також глава уряду зазначив, що Росія завдає ударів по Південному машинобудівному заводу у Дніпрі.

«Зараз над Києвом пролітають ракети. Зараз бомбять нашу газовидобуток, бомбять наші підприємства у Дніпрі, «Південьмаш», – сказав Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі.

За попередніми даними, після вибухів у Дніпрі у деяких районах зникло електропостачання, є перебої з мобільним зв'язком та інтернетом. Ударною хвилею вибило вікна у будинках.

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що у Дніпрі є кілька влучань у два інфраструктурні об'єкти.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив у Facebook, що внаслідок ракетного удару відомо про 5 поранених, серед них є дитина.

У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що над столицею сили ППО знищили дві ракети.

Також під час повітряної тривоги російські терористи намагалися атакувати Київщину дронами-камікадзе іранського виробництва Shahed-136. У міській військовій адміністрації повідомили, що два БПЛА збили над Київським водосховищем.

Голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що російські терористи здійснили ракетний удар по об'єкту інфраструктури. Відомо, що постраждало троє людей. На місці влучення російської крилатої ракети працюють співробітники ДСНС та правоохоронці.

Олег Верлан

17 листопада, 2022