Сергій Моргунов розповів про альтернативні заходи на зиму у разі пошкодження ворогом критичної інфраструктури Вінниці

Новини Вінниці / Сергій Моргунов розповів про альтернативні заходи на зиму у разі пошкодження ворогом критичної інфраструктури Вінниці

Сьогодні, 9 серпня, відбулось засідання оперативного штабу з підготовки до опалювального сезону у Вінниці. На думку міського голови Сергія Моргунова, зима може стати надскладною. Попри стандартну підготовку всіх служб, він приділив увагу пошуку альтернатив.

«Важливо бути готовими як до штатного проходження опалювального сезону, так і до надзвичайних ситуацій. Ворог не зупиняється ні перед чим: нищить цивільні об’єкти, може завдати ударів й по інфраструктурі. Місту потрібні альтернативні рішення», - зазначив у Facebook Сергій Моргунов.

Під час засідання підприємства теплокомуненерго прозвітували про виконання 80% запланованих робіт з ремонту котельнь, мереж, теплопунктів. Такий ж відсоток готовності озвучили у газовій службі. «Вінницяоблводоканал» вже замінив 54% аварійних водогонів. Енергетики продовжують ремонтувати обладнання трансформаторних підстанцій, наразі завершено більше половини з переліку. Керівники підприємств запевнили, що до початку опалювального сезону встигнуть завершити.

«Обговорили план дій і на випадок позаштатних ситуацій. Доручив збільшити кількість аварійних бригад, які могли б оперативно відновлювати послуги», - підкреслив міський голова.

У Вінниці вирішили тримати місячний резерв деревини для твердопаливних котельнь. Стоїть завдання і щодо закупівлі 250 генераторів різної потужності для потреб критичної інфраструктури.

«Допоможемо коштами комунальним муніципальним підприємствам, готові підтримати на умовах співфінансування й обласні підприємства комунальної власності», - сказав очільник міста.

Обговорювались також антикризові заходи, які передбачають й облаштування пунктів обігріву у житлових масивах. Більше 1200 багатоповерхівок мають підвали, де такі пункти можна облаштувати.

«Деякі об’єднання співвласників вже запаслися генераторами та обігрівачами. Відпрацьовуємо далі питання щодо доукомплектування спільно з ОСББ та управлінськими компаніями. Якщо ж у будинку немає можливості організувати пункт обігріву, визначимо для цих цілей комунальні заклади у різних мікрорайонах», - додав С.Моргунов.