Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»

Новини Вінниці / Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»

Для створення фейкового акаунту у Telegram та поширення постів про збір коштів від імені вигаданої «Марії» шахраї використали фото вінничанки Катерини Швачій (Савчук), волонтерки ГО «Мольфар».

«З 2016 року я працюю у Molfar project. У 2023 році офіційно зареєструвалась як волонтер і маю один (!) рахунок для здійснення волонтерської діяльності (реквізити додаю). Власне на цей рахунок було оголошено збір під час проведення акції #Донатимо_на_Сармата спільно з Департамент освіти Вінницької міської ради. Інформація про всі збори за моєї участі розміщується виключно на інформаційних ресурсах ГО «Мольфар». Я не маю жодного відношення до збору коштів на лікування, протезування чи реабілітацію поранених», - зазначила Катерина.

У дописі вона додала скріни використання її фото у мережі та надіслала інформацію про шахраїв у групи, де ті поширили інформацію про збір коштів.

Новини Вінниці / Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»Новини Вінниці / Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»Новини Вінниці / Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»Новини Вінниці / Шахраї використали фото вінницької волонтерки для «збору коштів»