У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжку

Новини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжку

Служба безпеки провела контррозвідувальні заходи на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП). В результаті слідчих дій правоохоронці виявили документи, які підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

«Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, в яких вони отримують «методички» щодо «особливостей» проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення», - йдеться у повідомленні.

Представники РПЦ ставили завдання займатися дезінформацією щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Зокрема, вимагали від священників УПЦ МП заперечувати російську збройну агресію, розповідати про нібито утиски «московської церкви» тощо.

Служба безпеки України знайшла і склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримати окупантів.

«Крім того, під час огляду комп’ютерів керівництва єпархії виявлено фотокопії посвідчень рашистів, які брали участь у бойових діях проти українських військ. Серед таких документів – посвідка «героя росії», підписана міністром оборони рф за «захоплення Криму» у 2014 році», - вказується у релізі СБУ.

Наразі у межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Служби безпеки за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) КК України. Тривають процесуальні дії.

Заходи з викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Чернівецької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Обшук проводився у консисторії (адміністрації єпархії). Зокрема, керівника єпархії, в келії митрополита Чернівецького і Буковинського Мелетія, де він постійно проживає. Саме він є найбільш імовірною кандидатурою на посаду архієрея УПЦ МП.

За інформацією видання «Лівий берег», під час обшуку секретаря Чернівецької єпархії УПЦ МП архімандрита Никиту застали «за молебнем» у ліжку з хлопцем, який співає в місцевому хорі… 23 листопада архімандрита Никиту синод УПЦ обрав єпархіальним архієреєм Івано-Франківської єпархії – замість митрополита Івано-Франківського і Коломийського Серафима, який утік до Росії. 

 

Новини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжкуНовини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжкуНовини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжкуНовини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжкуНовини Вінниці / У Буковинській єпархії УПЦ МП знайшли методички з Москви, російські документи у духовенства та архімандрита з хлопчиком у ліжку
Олег Верлан

25 листопада, 2022