У класах навчаються 7,6% вінницьких школярів

Новини Вінниці / У класах навчаються 7,6% вінницьких школярів

У Вінницькій громаді зростає кількість дітей, які переходять на офлайн навчання. Станом на вчора, 22 вересня, в очному форматі навчається 3613 дітей. Це 7,6% від загальної чисельності вінницьких школярів, яка загалом складає майже 47,5 тисяч. На початок серпня цей відсоток складав 3,4.

Такі дані озвучила директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко.

Як повідомили у департаменті освіти, на збільшення кількості охочих навчатися в очному режимі впливає декілька факторів. Зокрема – безпекова ситуація у Вінницькому регіоні, відповідальність вчителів і адміністрації та те, що міська рада працює над покращенням стану найпростіших укриттів.

«У мене двоє діток, старша навчається у шостому класі, молодша – у четвертому. Спочатку ми з чоловіком прийняли рішення, що діти навчатимуться онлайн, адже кількість повітряних тривог на той час в середньому була три/чотири на день. На сьогодні, кількість тривог зменшилась в рази, а дітки постійно просили нас переписати заяви, та вибрати для них офлайн формат навчання, адже сумують за спілкуванням з однолітками. Тоді ми з чоловіком вирішили прийти до закладу і побачили на власні очі укриття, яке використовується під час повітряної тривоги. Звичайно, те, що діти будуть перебувати в укритті не може радувати будь-кого з батьків, але, на жаль, це реалії воєнного часу. Дякуємо за роботу міській владі, яка створює всі умови, щоб організувати безпечний і безперервний освітній процес», - каже вінничанка Олена.

На сьогодні, найбільше офлайн навчання відвідують учні початкової школи, зокрема першокласники. Нагадаємо, аби мати можливість навчання дитини в офлайн-форматі, батьки мають подати директору своєї школи відповідну заяву.

Тим часом у Вінницькій громаді продовжується активна робота з ремонту укриттів у закладах освіти. Ремонтні роботи у закладах освіти, виконуються, щоб вони відповідали вимогам ДСНС.

Олеся Рудницька

23 вересня, 2022