У Козятині рецидивіст намагався зґвалтувати та пограбувати жінку

Новини Вінниці / У Козятині рецидивіст намагався зґвалтувати та пограбувати жінку

У Козятині, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, містянин намагався зґвалтувати й пограбувати 37-річну жінку. Крики жертви почули військовослужбовці, які й затримали 33-річного нападника.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, все сталось близько 23.10 в місцевому парку. Зловмисник зненацька напав на жінку та, заламавши їй руки, повалив на землю. Чоловік намагався зґвалтувати жертву та відібрати золоту каблучку і мобільний телефон.

Крики жінки по допомогу почули військовослужбовці ЗСУ, які несли службу неподалік. Вони затримали нападника та викликали наряд поліції.

Як з’ясувалось, чоловік неодноразово раніше був засуджений судимий за майнові та наркозлочини. У вересні цього року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжку. 

Наразі правопорушник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 152 (замах на зґвалтування) та ч. 4 ст. 186 (замах на грабіж) КК України. За такий злочин затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.