У Міноборони назвали оптимістичні строки звільнення півдня України

Новини Вінниці / У Міноборони назвали оптимістичні строки звільнення півдня України

Вже на початку зими ЗСУ можуть повернути тимчасово окупований Крим. Такими темпами війна між Україною та Росією, можливо, завершиться до кінця весни.

Доволі оптимістичний прогноз в інтерв'ю  Sky News озвучив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

За його словами, є певні передумови для того, що ЗСУ повернуть контроль над Кримом ймовірно до кінця грудня.

Нагадаємо, росіяни перемістили до Генічеську, що поруч з Кримом, свою «адміністрацію Херсонської області», а на самому півострові активно облаштовують оборонні споруди. На лівому березі Дніпра окупанти створюють «редути» за 15-20 км від річки.

Коментуючи перспективи мирних переговорів з Кремлем, заступник голови Міноборони заявив, що вони відбудуться виключно після того, як Росія повністю покине територію України, у тому ж числі територію Криму та окуповані території сходу країни.

«Всередині суспільства в Україні є рішення, що ми йдемо до кінця. Не має значення, який сценарій лежить на столі. Люди заплатили багато крові, багато зусиль за те, чого ми вже досягли, і всі знають, що будь-яка затримка або заморожений конфлікт - це лише продовження цієї війни проти існування України як нації», - заявив Гаврилов.

Зазначимо, на Заході не приховують, що позитивно ставляться до перемовин з Москвою, але їх умови та терміни визначають у Києві.

Посадовець є генерал-майором запасу. У 2015–18 роках він був аташе з питань оборони України при посольстві України у США. Протягом цих років Гаврилов зміцнював співробітництво між країнами в обороні. Також працював над отриманням допомоги на тлі російської агресії.

У 2018 році військового звільнили у запас. Тоді чоловік почав займатись спортивною реабілітацією тяжко поранених військових. Гаврилов очолює благодійний фонд «Ветеранська десятка».

У 2019 році військового відзначили орденом «Легіон Пошани» США. Нагороду йому вручив посол США в Україні. Орден видали за значний внесок у розвиток можливостей обох країн щодо відбиття загроз.

У грудні 2021 року генерал-майор був помічником директора ДК «Укрспецекспорт». У січні 2022-го його призначено заступником міністра.

Олег Верлан

19 листопада, 2022