У першому тренувальному спарингу вінницька «Нива» перемогла першолігове «Поділля»

Новини Вінниці / У першому тренувальному спарингу вінницька «Нива» перемогла першолігове «Поділля»

Перший контрольний поєдинок у 2022 році «Нива» провела 2 лютого на стадіоні Вінницького педагогічного коледжу. У поєдинку з першоліговим хмельницьким «Поділлям» умовним господарям вдалося, пропустивши першими, перемогти.

Слід зазначити, що обидві команди відзначили якісне штучне покриття стадіону без снігу. Як зазначають у пресслужбі «Ниви», грати було достатньо комфортно. Між іншим, товариські зустрічі із сусідами-хмельничанами – давня традиція.

Наразі поки що складно казати про оновлення вінницької команди з приходом на пост головного тренера Ігоря Леонова. Більшість складу – ті, хто грав на початку сезону.

«Нива» вийшла на поле в такому основному складі:  Гурідов, Сербул, Петрик, гравець на перегляді, Кучер, Граматік, Худік, Громок, Георгієв, Брижчук, Загорулько. В складі суперників грав Володимир Савошко, який раніше виступав за нашу «Ниву».

В першому таймі обидві команди намагалися грати агресивно і створювати гольові моменти. На вістрі атак «Ниви» виділявся Артур Загорулько. Втім, до перерви забитих м’ячів глядачі не побачили.

Незабаром після відпочинку подоляни відкрили рахунок. Карпенко влучно пробив із лінії карного майданчику. Не обійшлося без помилки  нивівських захисників, які дали можливість супернику вийти на ударну позицію в центральній зоні. 0:1. Але вже через дві хвилини «Нива» вирівняла становище. Віктор Георгієв змістився у центр, виконав простріл. Ігор Маляренко підібрав м’яча і пробив лівою у ближній кут. 1:1 на 54-й хвилині.

Наступну гру «Нива» проведе цієї суботи, 5 лютого. Гратимемо знову з «Поділлям» на стадіоні Вінницького педколеджу. Початок – о 14.00.

«Наразі команда проходить тренувальні збори. Це важливий етап підготовки до сезону. У грі з «Поділлям» хлопці – молодці. Вони витримали в хорошому темпі два тайми. Якщо таким же чином будуть тренуватися і грати, то, думаю, далі буде все гаразд», - прокоментував гру І.Леонов.

- Ігорю Івановичу, як наша команда виглядала на фоні колектива Першої ліги? Адже, як відомо, «Нива» із наступного сезону також боротиметься за підвищення в класі…

- Я поставив умови керівництву: через півроку «Нива» буде прагнути боротися за вихід до Першої ліги. Тому на зборах будемо намагатися грати контрольні із тими командами, які допоможуть оцінити наш рівень. Зокрема, Першої ліги.

- Як буде оновлюватися склад перед сезоном?

- Підсилення обов’язково буде. Адже поки що в обоймі, на контракті в клубі перебуває лише 15 футболістів. Ми слідкуємо за потенційними кандидатами, оцінюємо їхній рівень. Наразі на перегляді перебуває 3-4 футболісти.

- Було помітно під час гри, що Ви незадоволені деякими епізодами. Що Ви хотіли би покращити?

- Треба, щоб наші футболістиробили менше помилок у простих ситуаціях. Хоча гравці добре розуміють мої вказівки, всмоктують інформацію. Подобається, як футболісти стараються. За 10 днів нашої спільної роботи команда в цілому зрозуміла, чого я хочу досягнути. І це найголовніше!

- До поновлення чемпіонату України залишилося 1,5 місяці. Як Ви думаєте, «Нива» зможе добре підготуватися до сезону?

- В завершальній частині сезону нашій команді буле складно вибратися із середини турнірної таблиці, зважаючи на наявний турнірний доробок. Адже 4 клуби значно відірвалися від конкурентів. Але в завершальних матчах будемо битися з усіма, в тому числі із лідерами. Нікому поступатися не збираємося.

Макс Мельник

3 лютого, 2022