У Вінниці через необачність бухгалтерів підліток із сейфа в аптеці вкрав 140 тисяч гривень

Новини Вінниці / У Вінниці через необачність бухгалтерів підліток із сейфа в аптеці вкрав 140 тисяч гривень

Протягом кількох годин вінницькі поліцейські встановили та затримали 14-річного підлітка, який 9 грудня з приміщення бухгалтерії однієї з міських аптек викрав із сейфа 140 000 гривень.

За інформацією відділу комунікації ГУНП у Вінницькій області, близько 10.20 до поліції надійшло повідомлення, що з 8.00 до 9.00 з бухгалтерії аптеки невідома особа з сейфа вкрала гроші. Кабінет був зачинений, але ключ знаходився у замку.    

За записами з камер відеонагляду поліцейські встановили підозрюваного. Зловмисником виявися вінницький школяр. Раніше учня 8-го класу правоохоронці вже затримували через крадіжки. Але хлопець уникав покарання через недосягнення віку, з якого настає кримінальна відповідальність.

З’ясувалось, що у приміщення аптеки хлопець потрапив потайки зі службового входу. Ключем, який знаходився у замку, відчинив двері бухгалтерії, знайшов у шухляді ключ від сейфа та викрав усі кошти…

Гроші у хлопця частково вилучили. Близько 12 тисяч гривень за ці кілька годин підліток встиг витратити на власні потреби. О це швидкість…

Школяр затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – нічний домашній арешт. Попри те, що хлопець неповнолітній, йому доведеться нести кримінальну відповідальність, яка за такі злочини настає з 14 років. 

Макс Мельник

10 грудня, 2021