У Вінниці проінспектували «Пункти незламності»: їх кількість з 86 збільшать до 150

Новини Вінниці / У Вінниці проінспектували «Пункти незламності»: їх кількість з 86 збільшать до 150

Наразі у Вінниці працюють 86 «пунктів незламності». Загалом планується створити щонайменше 150 таких локацій.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час інспекції спільно з начальником Вінницької ОВА Сергієм Борзовим та головою облради Вячеславом Соколовим двох з таких міст у школах 25 листопада.

У міських школах №6 та №1 педагоги розповіли, що зебільшого люди приходять підзарядити телефони та набрати гарячої води. Наразі приміщення оснащенні усім необхідним. Тут є генератори, обігрівачі, wi-fi, аптечки з ліками першої необхідності, запаси води і продуктів. Зокрема, у школі №6 розповіли, що одночасно у великій їдальні, де створили пункт незламності, можуть розмістися від 350 до 500 осіб.

«Ми готові приймати людей, але хотілось би звичайно, щоб у цьому не було потреби», – розповідає директорка КЗ «Вінницький ліцей» Наталія Тітова.

Муніципальну мережу пунктів обігріву почали створювати у серпні. Відповідне рішення тоді прийняли на засіданні Оперативного штабу з підготовки опалювального сезону під головуванням міського голови. Були визначені два напрями роботи – створення таких пунктів на базі муніципальних закладів та в укриттях багатоповерхівок.

Наразі такі пункти у Вінниці облаштували у школах, бібліотеках, підліткових клубах, великих спортивних школах, долучилися й 9 торговельний центрів, планується створити такі і у в клубах комунальних підприємств.

Також мешканці близько 60 будинків на сьогодні мають генератори для своїх потреб, щоб створити пункти обігріву у підвальних приміщеннях, 25 із них вже запрацювали на вчорашній вечір, розповів Сергій Моргунов

«Ми отримали поставки з Карлсруе – це десять мобільних пунктів, палаток–комплектів, які будуть розміщені у різних районах міста з відповідним обладнання у тому числі з генераторами, плитами для приготування їжі, освітленням. Ми також опрацюємо питання надання інтернет-зв’язку через оптоволокно. Наше завдання сьогодні не менше 150 пунктів по м. Вінниця відкрити найближчим часом і з кожним днем ця кількість буде додаватися», – зазначив очільник громади.

У свою чергу Сергій Борзов розповів, що в області створені і функціонують 213 «пунктів незламності». А Вячеслав Соколовий відзначив, що зараз важливо об’єднувати зусилля та подякував громадам за спільну роботу.

Олеся Рудницька

26 листопада, 2022