У Вінниці пропонують новорічні ялинки. Продаж триватиме до 15 грудня

Новини Вінниці / У Вінниці пропонують новорічні ялинки. Продаж триватиме до 15 грудня

Через реорганізацію лісогосподарської галузі та ліквідацію лісгоспів на Вінниччині з листопада почали пропонувати новорічні ялинки. Почергово все лісгоспи оголошують про «розпродаж» зелених красунь.

Як повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства, лісівники регіону щороку вирощують новорічні дерева на спеціально відведених місцях (шкілках, плантаціях, землях), щоб мешканці міст та сіл могли придбати до свята живу новорічну красуню і створити радісну атмосферу в домівках.

Розпочалась реалізація новорічних дерев і в лісництвах ДП «Вінницький лісгосп».

«Наголошуємо, що цьогоріч у зв’язку із припиненням діяльності ДП «Вінницький лісгосп» реалізація вічнозелених красунь триватиме до 15 грудня», - йдеться у повідомленні.

Вартість ялинки залежить від її висоти і якості. Ціна дерева у 2022 році у лісництвах ДП «Вінницький лісгосп» становить (ціни вказані з ПДВ):

висотою до 1,25 м - 210 грн.

Від 1,5 до 2 м - 288 грн.

від 2,0 м до 2,25 м - 330 грн.

від 2,5 м до 3,0 м - 516 грн.

від 3 м до 3,5 м - 822 грн.

Для гуртових покупців, які замовляють партію кількістю від 100 шт., діють системи знижок. Оптові ціни (з ПДВ) на новорічні ялинки та сосни такі:

висотою до 1,25 м - 174 грн.

Від 1,5 до 2 м - 234 грн.

від 2 м до 2,25 м - 276 грн.

від 2,5 м до 3,0 м - 432 грн.

Ціна на новорічну ялинку із закритою кореневою системою:

висотою до 0,75 – 576 грн.

до 1 м – 798 грн.

до 1,5 м – 1020 грн.

Щоб придбати новорічне дерево, звертайтеся до лісгоспу, на лісові розсадники або у лісництва підприємства, а також за телефонами, вказаними у додатку.

«Усі новорічні дерева, що підлягають реалізації, помарковані спеціальними бирками зі штрих-кодом та спеціальним засобом кріплення бирок до стовбуру ялинки, що надає дані про походження дерева та дозволяє покупцеві з легкістю перевірити законність заготівлі та реалізації ялинки», - вказують у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ.

Лісівники наголошують, що передсвяткова заготівля ялинок не завдає шкоди лісові. Такі дерева вирощують на спеціально створених шкілках та ділянках, непридатних для ведення сільськогосподарських робіт та створення повноцінних лісових культур.

Олеся Рудницька

30 листопада, 2022