У Вінниці відновив свою роботу ще один дитячий садочок: укриття оснащене всім необхідним

Новини Вінниці / У Вінниці відновив свою роботу ще один дитячий садочок: укриття оснащене всім необхідним

З 8 грудня у Вінниці відчинив свої двері для малечі заклад дошкільної освіти №61, розташований у мікрорайоні Вишенька. Нещодавно у підвальному приміщенні садочка за кошти міської ради був здійснений капітальний ремонт приміщення.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

«Станом на вчора, 8 грудня, вже 51 дитина відвідала садочок №61. Укриття, яким користується малеча, оснащене усім необхідним та відповідає вимогам ДСНС, тобто приміщення має другий вихід, є витяжка, аварійне освітлення, конвектор, вбиральні, Wi-Fi, бойлер, вогнегасники та аптечки. Всі необхідні роботи виконано, адже безпека дітей найважливіше всього», - йдеться у повідомленні.

Як розповіла завідуюча садочком, в укритті одночасно можуть перебувати понад 140 людей.

«Найпростіше укриття закладу дошкільної освіти поділено на два приміщення, в яких діти перечікують повітряну небезпеку та продовжують заплановані заняття згідно з графіком. Якщо тривога застала найменших під час обіднього сну, то в укритті є можливість продовжити тиху годину», – каже завідувачка садочка Вікторія Загризла.

Як зауважує директорка департаменту освіти ВМР Оксана Яценко, в укритті, для малечі облаштовано місця для ігор, наявні дидактичні та демонстраційні матеріали, а освітнє середовище є безпечним, інформативним, цікавим та змістовним.

«Загалом у різних мікрорайонах Вінницької міської територіальної громади у звичній формі працює 31 черговий дитячий садочок різних форм власності. Наразі понад 2600 дітей, відвідують заклади дошкільної освіти офлайн», – додає Оксана Яценко.

Олеся Рудницька

9 грудня, 2022