У Вінницькому державному педагогічному університеті обрали ректора

Новини Вінниці / У Вінницькому державному педагогічному університеті обрали ректора

У ВДПУ ім. Коцюбинського 5 листопада відбулися вибори ректора. Більшістю голосів на цю посаду обрано діючу очільнику закладу Наталію Лазаренко. Попри застосування певних передвиборчих технологій, які не використовувалися у Вінниці навіть під час виборів мера та депутатів місцевих рад, несподіванок від результатів голосування колективу не сталося.

У ВДПУ ім. Коцюбинського 5 листопада відбулися вибори ректора. Більшістю голосів на цю посаду обрано діючу очільницю закладу Наталію Лазаренко. Попри застосування певних передвиборчих технологій, які не використовувалися у Вінниці навіть під час виборів мера та депутатів місцевих рад, несподіванок від результатів голосування колективу не сталося.

За підрахунками лічильної комісії доктор педнаук, доцент Наталія Лазаренко отримала 395 голосів. Її головним конкурентом став доктор історичних наук, професор кафедри історії та культури України Юрій Степанчук, який отримав 72 голоси. Ще 27 голосів в колективі віддали за доктора педагогічних наук та колишнього доцента університету Бориса Максимчука.

Не дійсними визнано 5 бюлетенів. Не підтримали жодного кандидата 11 виборців, а не з’явилися на голосування 58 тих, хто мав право віддати свій голос.  

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю NaПарижі Н.Лазаренко зазначала, що «кожен має поважати свого опонента чи конкурента та розуміти, що береш участь у відкритому спілкуванні з колективом», натомість передвиборча кампанія в університеті запам’яталася масою бруду по відношенню до неї.  

Олеся Рудницька

6 листопада, 2020