Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком

Новини Вінниці / Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком

Україна сьогодні, 30 вересня, офіційно подає заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні в полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо один одному, допомагаємо один одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс», - зазначив Зеленський.

Президент України також зазначив, що Україна подає заявку щодо процедури, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всього українського суспільства.

«Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у прискореному порядку до НАТО», - додав глава держави.

У шахах є такий термін «цугцванг» (з нім. «примус до здійснення ходу). Суть його у тому, що гравця змушують, але кожний наступний крок лише погіршує його становищі на шахівниці. Це як з Путіним. До 24 лютого у НАТО відмовлялись навіть слухати про це, а потім фінів та шведів беруть, а якщо у Києві зробили заяву, то її стовідсотково узгоджували.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг сьогодні, 30 вересня, проведе незаплановану прес-конференцію. Вона розпочнеться о 19:00 за київським часом.

Олег Верлан

30 вересня, 2022