"Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)

Перша сесія новообраної Вінницької облради сьогодні розпочалась хоча й з невеликого, але скандалу. Ще до того, як до зали увійшли всі депутати, там опинився колись відомий у Вінниці політик Сергій Щетинін. Він ретельно все знімав на телефон та викликати поліцію - мовляв, "тут вчиняється злочин".

Перша сесія новообраної Вінницької облради сьогодні розпочалась хоча й з невеликого, але скандалу. Ще до того, як до зали увійшли всі депутати, там опинився колись відомий у Вінниці політик Сергій Щетинін. Він ретельно все знімав на телефон та викликав поліцію - мовляв, "тут вчиняється злочин".   

Як і належить, сесію відкрив представник обласної ТВК. Коли він назвав серед присутніх начальника ГУНП в області Івана Іщенка, Сергій Щетинін підбіг до нього із запитанням: "Чому Ви мовчали, коли я викликав поліцію?...".

У залі негайно з'явились поліцейські й між ними та С.Щетиніним почалась словесна перепалка. Тим часом депутатам вручали посвідчення. Зрештою, пана Щетиніна силою вивели із сесійної зали і вже в коридорі він давав пояснення і писав свою заяву про "злочин". Свої дії він пояснює тим, що "в Україні не визначений конституційний лад, тому не можна проводити вибори і, відповідно, сесії"...   

Нагадаємо, Сергій Щетинін сам хотів балотуватися до Вінницької облради, але подавався він як самовисуванець, що не дозволено Законом, і не вносив грошової застави.

Тим часом депутати після того, як отримали посвідчення, приступили до роботи. Спочатку обрали тимчасову президію у складі депутатів: від "Української стратегії Гройсмана" - Ігоря Івасюка, від "Слуги народу" - Тетяну Каменщук та від "Батьківщини" - Анатолія Ткача.

До ведення засідання приступив Ігор Івасюк. Потім обрали лічильну комісію, затвердили регламент ради.

На черзі головна "інтрига" сесії - обрання голови, його першого заступника, заступників, затвердження переліку та складу постійних комісій та обрання голови постійної комісії з питань економіки, фінансів та бюджету. Окрім того, депутати мають затвердити Положення про виконавчий апарат Вінницької облради.  

Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / "Узурпація влади" та наряд поліції у залі: зі скандалу розпочалась перша сесія новообраної Вінницької облради (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

20 листопада, 2020