В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України

Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України

У селі Ободівка Гайсинського району 10 вересня під час опису майна в храмі місцеві жителі виявили літературу, зміст якої виправдовує, визнає правомірною збройну агресію росіян проти України. За цим фактом у поліції порушено кримінальне провадження.

Як повідомляють у відділ комунікації поліції Вінницької області, злочин задокументували поліцейські спільно із співробітниками Управління Служби безпеки України у Вінницькій області.

«До поліції звернулась вірянанка однієї із конфесій про те, що під час інвентаризації майна храму, нею виявлено літературу, у змісті якої заперечується збройна агресія росії проти України», - йдеться в офіційному повідомленні.

За вказаним фактом поліцією внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

За інформацією з власних джерел NaПарижі, інцидент стався в Ободівці.

Нагадаємо, раніше – у липні - NaПарижі писав, щo до ПЦУ приєдналась парафія у селі Ободівка на Вінниччині. Під час зібрання 19 червня 182 парафіян храму Успіння Пресвятої Богородиці у с. Ободівка підтримали рішення.

Втім, місцеве духовенство УПЦ МП не тільки заперечувало зібрання вірян, а й не погоджувалось залишати храм. Після того, як 9 вересня було завершено процедуру перереєстрації релігійної громади, інвентаризаційна комісія розпочала опис майна та виявила дивну літературу. Вона стосується того, як поминати московського патріарха Кіріла, ситуації з православними храмами у Сербії наприкінці 1990-их, критики НАТО, міфічного «триєдиного народу» тощо.  

Як розповіли редакції місцеві мешканці, перед тим, як залишити храм, з нього три священика УПЦ МП на двох автомобілях вивезли старовинні ікони, різи, корони для вінчання, чаші для причастя та інші майно. Нібито вивозили і літературу. Ту, що залишили, мабуть, вважали макулатурою.  

Наразі жителі Ободівки цілодобово чергують у храмі, щоб його не захопили «сторонні».

Зазначимо, попри офіційну позицію УМП МП, в деяких єпархіях продовжують поминати Кіріла. Зокрема на Вінниччині. NaПарижі докладно писав про це у матеріалі «Тихий бунт» у Тульчинській єпархії, або Чому митрополит Іонафан змушує поминати патріарха РПЦ Кіріла?

Між іншим, позиція митрополита Іонафана щодо виявленого в Ободівці поки не відома. Нещодавно з’ясувалось, що і сам владика не зовсім чесний з паствою. Детальніше у матеріалі «Нульові» декларації та справжні статки. Чому митрополит Тульчинський УПЦ МП приховує свою нерухомість?

Фото з групи «Ободівка – єдина!»

Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України  Новини Вінниці / В Ободівці на Вінниччині у місцевому храмі знайшли літературу, яка виправдовує агресію проти України