Вінничанин Дмитро Даниленко став чемпіоном світу з веслування

Новини Вінниці / Вінничанин Дмитро Даниленко став чемпіоном світу з веслування

У Копенгагені завершився чемпіонат з веслування на байдарках і каное. Українські спортсмени показали вражаючи результати. Веслувальники збірної завоювали 5 медалей, з яких 3 золоті. Чемпіоном світу з веслування у байдаркі-четвіркці разом з Олегом Кухариком, Ігорем Труновим та Іваном Семикіним 18 вересня став і вінничанин Дмитро Даниленко.

За інформацією пресслужби Федерація каное України, дистанцію 500 метрів четвірка українців пройшла за 1:20.19 хвилини. Другими фінішували словацькі веслувальники з результатом 1:20.59, які поступились українцям на 0.40 секунди. А третіми стали чехи (1:20.69) з відставанням від українського «квартету» на 0.50 секунди.

Це «золото» стало першим для української чоловічої байдарки на чемпіонаті світу на дистанції з олімпійської програми.

Загалом на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное у Данії українські спортсмени завоювали 3 золоті і одну срібну медаль, що дозволило збірній України вийти на третє місце в медальному заліку.

«Золото»:

  • Каное-двійка. 500 м. Людмила Лузан і Анастасія Четверікова.
  • Каное-четвірка. 500 м. Віталій Вергелес, Андрій Рибачок, Юрій Вандюк, Тарас Міщук.
  • Байдарка-четвірка. 500 м. Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін.

«Срібло»:

  • Каное-одиночка. 500 м. Людмила Лузан.

«В цей день українські веслувальники в повному сенсі цього переписали історію цього виду спорту в Україні. Ви тільки уявіть: до цього в Україні (1993-2019) було лише 9 чемпіонів світу, а сьогодні їх кількість виросла аж на 10 (!): 6 – в каное, 4 – в байдарці», - зазначили у федерації.

За підсумками чемпіонату світу-2021 збірна України, завоювавши 5 медалей (3 золоті, 1 срібну, 1 бронзову), в командному заліку поступилася лише збірним Угорщини – 18 медалей (6-8-4) і Білорусі – 8 (4-2-2).

Після виступу на чемпіонаті світу-2021 в активі збірної України стало 10 золотих медалей, а всього - 50 (10-13-27).

За кількістю медалей збірна України повторила кращий результат, який був показаний в Познані 20 років тому (1-1-3).

Новини Вінниці / Вінничанин Дмитро Даниленко став чемпіоном світу з веслуванняНовини Вінниці / Вінничанин Дмитро Даниленко став чемпіоном світу з веслуванняНовини Вінниці / Вінничанин Дмитро Даниленко став чемпіоном світу з веслування