Вінницька «Нива» мінімально перемогла «Епіцентр» з Дунаївців

Новини Вінниці / Вінницька «Нива» мінімально перемогла «Епіцентр» з Дунаївців

В рамках 25 туру чемпіонату України з 2 лізі (група А) вінницька «Нива» на своєму полі перемогла «Епіцентр» (Дунаївці, Хмельницька область) з рахунком 1:0. Гра відбувалася при вболівальниках і стала останньої у рідних стінах у цьому сезоні для вінничан.

В рамках 25 туру чемпіонату України з 2 лізі (група А) 4 червня вінницька «Нива» на своєму полі перемогла «Епіцентр» (Дунаївці, Хмельницька область) з рахунком 1:0. Гра відбувалася при вболівальниках і стала останньої у рідних стінах у цьому сезоні для вінничан.

Зазначимо, що результат матчу перш за все був важливим для гостей, адже перебуваючи на 3-ій сходинці турнірної таблиці у разі перемог в останніх турах клуб подружжя Герег міг претендувати на підвищення у класі та здобуття путівки у 1 лігу. Проте програш у Вінниці майже перекреслює амбітні плани команди, яка на початку сезону вважалася фаворитом.

Як зазначають у пресслужбі «Ниви», з перших хвилин саме господарі майданчику були більш активними. Вже на першій хвилині небезпечно пробивав Борячук. На 17-й хвилині Маляренко «розрядив свою гармату» у рамку воріт, голкіпер гостей Попович перевів шкіряного на кутовий.  

На 23-й хвилині граючий президент «Ниви» Артур Загорулько міг вибігти сам-на-сам і з голкіпером. У боротьбі із захисником він впав у карному майданчику, але свисток судді Дмитра Панчишина (Харків) чомусь мовчав.

Незабаром перший постріл у сторону воріт «Ниви» нанесли гості. Воротар «Ниви» Максим Гурідов зміг парирувати удар Кузіва.

А на 33-й хвилині перервалася «суха» серія «Епіцентра», який не пропускав чотири матчі поспіль. Гарний простріл Борячука у воротарський майданчик головою із близької відстані замкнув Петрук. Він у верховій боротьбі випередив захисників «Епіцентра». 1:0.

У другому таймі «нивівці» не грали на утримання рахунку, господарі продовжили насідати на ворота суперників. В середині тайму «Епіцентр» також почав активніше створювати небезпечні атаки, адже хотів врятувати гру. Але голкіпер «Ниви» Гурідов і захисники грали впевнено та без помилок.

На 67-й хвилині Артур Загорулько із розвороту пробивав точно під стійку – кіпер «Епіцентра» Попович зміг відреагувати і красиво парирував удар. Через кілька хвилин після прострілу Зеленевича той же Загорулько підрізав м’яча у дальній кут, але трохи невлучно.

До кінця матчу команди продовжили обмінюватися цікавими атаками, але рахунок вже не змінився. Наступну гру «Нива» проведе 13 червня в гостях проти «Карпат» (Львів), одного із аутсайдерів групи. Це буде завершальний матч сезону.

Макс Мельник

5 червня, 2021