Загадкова ДТП зі Стрємоусовим: хто «влаштував смерть» медійного колаборанта?

Новини Вінниці / Загадкова ДТП зі Стрємоусовим: хто «влаштував смерть» медійного колаборанта?

Російські пропагандисти заявили, що «заступник голови Херсонської адміністрації» Кирило Стрємоусов 9 листопада загинув у ДТП під Генічеськом. До цього міста окупанти раніше перенесли свої «владні органи». Фактично з перших днів окупації регіону колаборант був надто медійним. Тому у випадкову смерть у нинішніх реаліях складно повірити. То хто її міг влаштувати?

ДТП спричинив водій вантажівки. Водій гауляйтера не зміг уникнути зіткнення. Позашляховик розірвало...

Як стверджують кремлівські ЗМІ, про загибель колаборанта їм повідомив його власний водій. Крім того, факт загибелі Стрємоусова підтвердив генеральний директор путінського телеканалу «Санкт-Петербург» Олександр Малькевич, відомий своєю дружбою з гауляйтером.

«Загинув мій бойовий товариш, колега, друг. Кирило Стрємоусов. ... І яке безглуздя: ДТП. Лівобережжя. Під Генічеськом – тимчасовою столицею регіону. Оратор. Людина. Чоловік, батько чотирьох дітей. Немає слів…», – написав він у своєму Telegram-каналі.

Пізніше інформацію прокоментував головний гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо.

«Мені дуже важко говорити про те, що сьогодні загинув Кирило Стрємоусов. Він загинув на території Херсонської області, рухаючись в автомобілі, який потрапив у ДТП», – заявив він.

При цьому «мінздрав Херсонської області» видав заяву, що офіційної інформації про загибель Стрємоусова немає і що «лікарі працюють на місці ДТП», хоча в «пресслужбі» окупаційної «адміністрації» Херсонщини вже підтвердили смерть колаборанта.

«Щойно лікарі оцінять його стан – ми надамо відомості», – повідомили пропагандисти з «РИА Новости» з посиланням на «моз Херсонської області».

Водночас перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський заявив, що загибель Стремоусова може бути інсценуванням.

А пропагандист Олександр Коц назвав фейком повідомлення про те, що він був у машині разом зі Стремоусовим і був поранений.

«Я не був з ним в одному авто, і не знаю, де він розбився. Я його взагалі особисто бачив один раз тиждень тому», - заявив росіянин.

Зазначимо, російські медіа розкручували Стрємоусова значно краще, ніж Сальда, який постійно хворів. У свою чергу Стрємоусов влаштовував істерики з приводу відступу з Херсону. Його називали «агентом ФСБ». На певному етапі міг заважати як спецслужбі, так і структурам Міноборони РФ. Тому будь-яке російське відомство здатне організувати «замах» чи ДТП зі смертельним фіналом».

Наскільки вірогідне інсценування? Якщо так, то щоб потім перетворити Стрємоусова на «блогера» з московських околиць, який би нещадно критикував окремі «башти Кремля», як песик на ціпку.

Олег Верлан

9 листопада, 2022