Новим тренером вінницької «Ниви» став Ігор Леонов

Новини Вінниці / Новим тренером вінницької «Ниви» став Ігор Леонов

Нарешті нібито щезла інтрига з призначенням головного тренера вінницької «Ниви». У клубі повідомили, що 15 січня підписано контракт з 54-річним Ігорем Леоновим. Вболівальникам він відомий за виступами, зокрема за «Шахтар», а також як наставник кількох клубів УПЛ та експерт телеканалу «Футбол 1».

«Ігор Леонов – досвідчений тренер, який працював у структурі «Шахтаря, а також у клубах УПЛ. Для нашого клубу – це важливе підсилення. Сподіваємося, що під керівництвом нового наставника «Нива» зможе досягти вагомих результатів», - прокоментував призначення спортивний директор ФК «Нива» Олексій Свіріда.

Зазначемо, що Ігор Іванович народився у місті Керч (АР Крим). Починав грати у 1984-му за місцевий «Океан» і сімферопольську «Таврію». За донецький «Шахтер»  у 1988-91 і 1993-2000 провів 249 матчів, забивши 10 голів. На початку 90-их виступав за австрійські клуби. У 2001 році грав за російські «Волгар» (Астрахань) і «Газовик» (Іжєвськ).   

Після завершення кар'єри гравця І.Леонов розпочав тренерську роботу - спочатку шукав таланти для клубу «Шахтар», а потім став тренером у футбольній академії «гірників». Також тренував команду «Шахтар-3» у Другій лізі.

У грудні 2010 року Ігор Леонов був запрошений до тренерського штабу маріупольського «Іллічівця», а пізніше виконував обов'язки головного тренера цього клуба. Надалі працював головним тренером клубів УПЛ «Арсенал» (Київ). Команда зайняла останню сходинку турнірної таблиці, вилетіла з Прем’єр-ліги, після чого клуб розформовано. 9 жовтня 2021-го Леонов очолив «Минай» (Закапаття), але оскільки дива не сталося, команда залишається серед аутсайдерів, він залишив 16 грудня посаду головного тренера, хоча контракт бив підписаний до кінця сезону.

Також Ігор Іванович запам’ятався вболівальникам тим, що під час матчу «Шериф» - Шахтар» у вересні 2021-го, як експерт телеканалу «Футбол 1», в прямому ефірі неодноразово використав нецензурну лайку, за що згодом змушений був публічно вибачатись.

Макс Мельник

16 січня, 2022