Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки

Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки

Попри певне охолодження відносин між Україною та Польщею у політичній площині та акцію з блокуванням перетину кордону, у сусідній державі, які раніше, по-братерські ставляться до українців. Як приклад можна навести найтепліший прийом вінницького дитячого гурту Contra Bass на двох фестивалях цього року. Юні музиканти підкорили серця польської публіку відвертістю, щирістю, талантом, вірою у перемогу.

Дитячий рок-гурт бере свій відлік у грудні 2017 року. У 2021-му Contra Bass потрапив у фінал телешоу «Україна має талант». Усі записані рок-пісні гурту вже лунають на британському радіо майданчику FAB Chart.

У гурті четверо учасників. Це соло-гітарист Гліб Косенко 12 років, його сестра-ровесниця ударниця Поліна Косенко, 12-річний бас-гітарист Андрій Десятнюк і 13-річна вокалістка Валерія Ткачук, яка відома своєю участю у телешоу «Голос Діти» та «Чорноморські ігри». Художній керівник гурту - Валерій Сороченко. Саме він навчає дітей грати на всіх інструментах.

З початку війни в Україні Contrа Bass зробив чималий вклад у перемогу своєю творчістю. Зокрема, у будинку культури Гайсина юні музиканти провели повноцінний концерт для мобілізованих військовослужбовців ЗСУ.

На запрошення вінницького музиканта Миколи Комісаренка, гурт взяв участь у його онлайн проєкті в МЦ «Квадрат» та приєднався до інших дорослих музикантів щодо збору коштів для придбання сучасних безпілотних апаратів захисникам України.

За підтримки Вінницького міського голови С.Моргунова, у травні 2022 року гурт разом з дитячим музичним колективом «Зоряна мрія» провів сім концертів містами Польщі, а всі зібрані кошти передано до благодійного фонду на потреби дітей. В червні 2022-го діти доєднались до благодійних концертів «Музичний БАЙРАКТАР-10», які організовуються в «Royal Pub» вінницьким музикантом Миколою Андрущенком для придбання військовослужбовцям позашляховиків.

У квітні 2023-го гурт презентував другу авторську пісню «Мій Герой» присвячену всім військовим льотчикам України. Відео для кліпу надав особисто пілот винищувача Вадим Ворошилов, який відомий, як «KARAYA».

В липні 2023 року Contrа Bass отримав запрошення та взяв участь у одному з найбільших та наймасштабніших фестивалів – ювілейному 50 Міжнародному харцерському фестивалі культури шкільної молоді (Międzynarodowy Harcerski Festiwal Kultury Młodzieży Szkolnej), який відбувся у Кельце, місті-побратимі Вінниці.

Гурт не тільки підкорив місцеву публіку. Його було нагороджено відзнакою організаторів та сувенірами. Відео для конкурсу на пісню польського музиканта Чеслава Немана «Дивний той світ» відзняте у вінницькому костелі капуцинів.

Виступ вінницького гурту проходив у величезному амфітеатрі заповідника «Кадзєльня», який вміщує майже 6 тисяч глядачів. Його транслювали на польському телебаченні. Юні вінничани привернули увагу місцевих журналістів, які висвітлили творчість молодих виконавців у пресі та на радіо.

 

На запрошення української діаспори, 17-18 листопада цього року рок-гурт виступив з концертною програмою у польському Ґданську, на 47-му фестивалі української творчості та культури «JARMA Rock». Між іншим, цей захід започатковано у 1977 року.

Разом з дітьми на одній сцені у фіналі виступили чимало відомих українських музикантів серед яких Jerry Heil, Patsyki z Franeka, а також польські гурти. Після виступу на благодійному аукціоні вінницький гурт подарував глядачам прапор України з власними автографами та отримав чималу грошову винагороду, яку відразу було спрямовано на придбання необхідної гуманітарної допомоги українцям.

Юні виконавці запевняють, що мета гурту – заполонити всі радіо-ефіри та популярні соцмережі патріотичними піснями і витіснити зі світових етерів всю пусту і беззмістовну музику, музику нашого ворога, щоб перемогти їх усюди.

 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100071002838810

https://youtube.com/@Contra_Bass

https://www.tiktok.com/@contra_bass_?_t=8f3n2cwQ0CD&_r=1

Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки Новини Вінниці / Юні вінницькі музиканти з гурту Contra Bass підкорили серця польської публіки
Олеся Рудницька

7 грудня, 2023