Розбиту російську техніку з центру Вінниці перевезли до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму

Новини Вінниці / Розбиту російську техніку з центру Вінниці перевезли до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму

Знищену російську техніку, яка тимчасово демонструвалася на Європейській площі, 6 травня перевезено на зберігання до Історико-меморіального комплексу пам’яті жертв нацизму – філії Вінницького обласного краєзнавчого музею. Комплекс розташовано на місці ставки Гітлера «Вервольф» у Стрижавці.

У подальшому розбита техніка стане частиною експозиції новоствореного Музею Мужніх, в якому зокрема і висвітлюватимуться події сучасної російсько-української війни від 2014 року.

Про це повідомили на Facebook-сторінці «Культурний код. Вінниця».

«Знищена українськими воїнами російська техніка доставлена зі звільнених від окупантів українських територій саме напередодні 8 травня – річниці капітуляції нацистської Німеччини та Дня пам’яті та примирення, яке у цей день відзначають в Україні. Ми згадуємо цю важливу пам’ятну дату в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, а також на саме право існування українців як нації. Сьогоднішня війна – це битва за нашу Свободу та Незалежність», - йдеться в повідомленні.

У 1939–1945 роках ворогом були нацисти, а сьогодні це рашисти – російська версія імперського націоналізму та фашизму. Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

Як йдеться у Вікіпедії, рашизм – це політична ідеологія та соціальна практика владного режиму Росії кінця XX — початку XXI століття. Вона базується на ідеях «особливої цивілізаційної місії» росіян, «старшості братнього народу», нетерпимості до елементів культури інших народів та є різновидом нацизму, фашизму і синонімом терміну «російський нацизм».