Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини

Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини

На Вінниччині 16 громадам передали по шкільному автобусу. Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов зазначив, що для школярів важливий безпечний та комфортний доступ до навчання.

Як написав у Facebook очільник області, розбудовують ся не лише дороги, а й освітня інфраструктура.

«Ми ремонтуємо місцеві дороги, по яким і поїдуть нові шкільні автобуси. Сьогодні передаємо громадам нові шкільні автобуси, щоб наші маленькі громадяни мали безпечний та комфортний доступ до навчання», - підкреслив губернатор.

За його словами, цього року на область держава спрямувала 21,1 мільйон гривень субвенції на придбання шкільних автобусів. Кожен з них обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами.

«Автобуси купували разом із територіальними громадами - на умовах співфінансування», - додав С.Борзов, пояснивши, що зі своїх бюджетів громади виділили 13,8 млн грн.

Нові автобуси поїхали до своїх нових пасажирів в Агрономічненську, Бершадську, Вендичанську, Жмеринську, Калинівську, Козятинську, Крижопільську, Липовецьку, Лука-Мелешківську, Немирівську, Погребищеньку, Теплицьку, Тиврівську, Тульчинську, Хмільницьку та Яришівську територіальні громади.

«У цьому навчальному році в області потребують підвозу 20 943 учні. Майже 98% фактично забезпечено підвозом. Торік для шкіл області за кошти державної субвенції придбали 25 шкільних автобусів на суму понад 46 млн грн. - теж на умовах співфінансування із територіальними громадами», - зауважив керівник регіону.

Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини Новини Вінниці / Сергій Борзов наголосив, що 16 нових шкільних автобусів виїхали у 16 громад Вінниччини
Олеся Рудницька

27 жовтня, 2021