«Шведський день» для України: найкращі меми про перемогу національної збірної

Новини Вінниці / «Шведський день» для України: найкращі меми про перемогу національної збірної

Глазго став фартовим для України. 2:1! Національна збірна у додатковий час здобула перемогу над шведською дружиною. Гол Артема Довбика наприкінці другого екстратайму вивід команду у 1/4 фіналу Євро-2020. Вперше в історії…

Глазго став фартовим для України. 2:1! Національна збірна у додатковий час здобула перемогу над шведською дружиною. Гол Артема Довбика наприкінці другого екстратайму вивід команду у 1/4  фіналу Євро-2020. Вперше в історії… Збірна довела, що морально-вольові якості здатні створити те, чого не очікували.

Нагадаємо, на 27 хвилині Андрій Ярмоленко чудово передав м’яч Олександру Зінченку, який чітко реалізував момент. 1:0!

Шведи вперше на чемпіонаті пропустили на початку гри. І на 43 хвилині Еміль Форсберг зрівняв рахунок після рикошету – м’яч влучив у ногу Іллі Забарного і дещо змінив траєкторію... У другому таймі гольові моменти були в обох команд, кілька разів рятував українську збірну Георгій Бущан.;

Додатковий час став особливим. На 99 хвилині Маркус Даніельссон прямою ногою влучив у Артема Бєсєдіна та отримав червону картку. Залишившись у меншості, шведи більше уваги приділяли захисту, але на 120 хвилині Зінченко видав витончену передачу на Довбика, який головою замкнув атаку.

Україна в своїй історії вперше вийшла у 1/8 фіналу і вперше у чвертьфінал. Перемогу збірники присвятили Бєсєдіну, який отримав травму коліна та змушений був залишити поле, а потім терміново полетіти на обстеження до Києва.

На шотландському «Хемпден Парку» в українських футболістів була шалена підтримка вболівальників. З трибун постійно лунали «Україна», «Віримо», пісенька про Путіна і гімн держави. Наступний матч українці зіграють зі збірною Англією у Римі.

Отже, через перемогу в Україні національне свято. Доповнюють його різні меми вболівальників. Приміром, пригадали мультфільм про козаків, які тех у футбол грали.

Якщо раніше шведам дякували за перемогу, яка допомогла потрапили у наступний раунт змагань, то тепер Довбику...

Більш того, "є пропозиція" змінити нацгерб...

 П'ятий президент теж долучився до перемоги.

А що вже казати про легенду українського футболу Шевченка? Головний тренер команди через прізвище та вагу порівнюється з Кобзарем.

 

Олег Верлан

30 червня, 2021