Стрілянина у передмісті Вінниці: поранено двох містян та охоронця бізнесмена з Маріуполя

Новини Вінниці / Стрілянина у передмісті Вінниці: поранено двох містян та охоронця бізнесмена з Маріуполя

Вночі 15 квітня у заміському комплексі «Гостевія», що поблизу Стрижавки Вінницького району між двома компаніями чоловіків виник конфлікт. Почалась стрілянина. Основний фігурант розборок залишився неушкодженим. Мова йде про відомого у Маріуполі бізнесмена.

У відділі комунікації поліції Вінницької області подають інформацію про інцидент доволі стримано. Місце та причину розборок не повідомляють.  

«За інформацією слідчого управління, злочин стався у Вінницькому районі.
Вік затриманих 29, 30 та 32 роки, двоє з них раніше притягувались до кримінальної відповідальності за незаконну організацію грального бізнесу. Під час суперечки зловмисники напали на 46-річного чоловіка, якому двоє працівників Управління поліції охорони надавали послуги з фізичної охорони», - йдеться в повідомленні.

Як дізнався NaПарижі, охоронці не з вінницького управління. З донецького...

«Під час припинення злочину один із хуліганів вистрілив у охоронця з травматичного пістолета. У свою чергу працівник поліції охорони задля відбиття нападу застосували вогнепальну зброю. Внаслідок інциденту двоє затриманих отримали вогнепальні поранення. Також травми отримав працівник Управління поліції охорони, який припиняв вчинення злочину», - вказують в обласному главку поліції.

За інформацію з власних джерел, редакції відомо, що розборки відбувались у готельному комплексі «Гостевія», що на околиці селища Стрижавка. Чоловік, якого охороняли правоохоронці, - «переселенець» з Маріуполя. У приазовському місті він був доволі впливовим бізнесменом. Чому був? Всім відомо, що сталося з містом після рашистської навали. Нині впливовими там є бійці полку «Азов» і морська піхота.

Як зазначають у поліції, за фактом стрілянини слідчим управлінням розпочато розслідування провадження за ч. 4 ст. 286 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

«Після проведення всіх необхідних процесуальних та слідчих дій буде надано остаточна правова кваліфікація події. Такий злочин карається позбавленням волі на строк до семи років. Один зі зловмисників затриманий, двоє перебувають у лікарні під охороною поліції», - додають у повідомленні.